Presenteren? Hou je publiek wakker!

Je hebt ze vast weleens gezien: saaie presentaties met te veel sheets, te veel bullets en te veel tekst? Om over de uitstraling en vormgeving nog maar te zwijgen… En waar gaat de presentatie nou eigenlijk over? Wat is de boodschap? Terwijl je doel is om je publiek te overthuigen van jouw concept, innovatief idee of strategie. Er zijn een hoop valkuilen waar je in kunt stappen bij het maken van een presentatie. Maar welke zijn dat eigenlijk? En vooral: hoe ontwijk je ze?

In deze training leer je hoe je een goed gestructureerde presentatie maakt. Je leert hoe je de essentie van je verhaal vertaalt naar voordelen en betekenissen en hoe je goede, heldere slides maakt die je publiek helpen je verhaal goed te begrijpen. Je gaat aan de slag met de VONK-methode; een aanpak waarmee je eenvoudig een heldere structuur in je verhaal aanbrengt. Je plan, idee of concept komt zo wél goed voor het voetlicht!

De 'overlevingstechnieken' uit deze training helpen je te voorkomen dat je toehoorders (voortijdig) in slaap vallen en afhaken... Met deze technieken kun je direct zelf aan de slag zodat je eigen presentatie aansprekender wordt en je boodschap wél overkomt!  Zo wordt presenteren overleveren in plaats van overleven!

Deze training helpt je:

  • Een heldere, goed gestructureerde presentatie te maken
  • Een presentatie te maken die je publiek boeit en bindt
  • Overtuigende, aansprekende slides te maken waardoor je verhaal WEL overkomt

Met deze training voorkom je:

  • Dat je publiek je slides gaat lezen en niet naar jou luistert
  • Dat je toehoorders de essentie van je verhaal missen
  • Dat je publiek voortijdig is vertrokken naar dromenland