Crash course on creativity

Creativiteit is de basis voor innovatie. Wie deze vaardigheid – want dat is het! – een serieuze plek geeft in zijn dagelijks werk of organisatie ontdekt gegarandeerd nieuwe mogelijkheden en innoveert sneller! De kunst is om vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken. Maar... Hoe doe je dat?

Tijdens deze training dagen we jou (en je team) uit om in no-time met de meest briljante, absurde en kansrijke ideeën te komen. We reiken je tools aan om vanuit een ander perspectief naar een vraagstuk te kijken. Ontdek hoe je met een aantal zeer effectieve brainstormtechnieken jezelf en je collega’s verrast, leer waarom creativiteit ook een prominente rol in jouw organisatie zou moeten spelen en leg zo de basis voor succesvolle innovatie.

In de training komen diverse tot de verbeelding sprekende voorbeelden aan bod om te laten zien hoe eenvoudig innovatie achteraf soms lijkt te zijn. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat niet 80% maar slechts 10% van de kinderen onder narcose hoeft om in een MRI-scanner te durven? En wat heeft een Formule 1-pitstopteam te zoeken op een intensive care afdeling? En hoe krijg je door een totaal andere aanpak meer mensen naar de stembus?

Deze training helpt je:

  • Voortaan snel(ler) tot echt nieuwe oplossingen te komen
  • Te leren werken met enkele zeer effectieve brainstormtechnieken
  • Om je team of collega's een energieboost met inhoud te geven
  • Direct met creativiteit aan de slag te gaan in je dagelijkse praktijk

Met deze training voorkom je:

  • Veel 'ja-maar's' tijdens brainstormsessies en innovatietrajecten
  • Nutteloze brainstormsessies die alleen maar leiden tot discusssies en niet tot nieuwe ideeën
  • Dat creativiteit gezien wordt als een 'leuk tussendoortje' in plaats van als serieuze kans om te innoveren
  • Dat je oplossingen bedenkt die niet echt vernieuwend en onderscheidend zijn

Meer over deze training

Deze training is een uitstekend instrument om in korte tijd bewustwording te creëeren bij je team of collega's omtrent de kracht van creativiteit als serieuze basis voor innovatie. En om te leren werken met effectieve tools en technieken om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. In korte tijd geven we je een boost in anders denken. Ideaal als kick-off sessie of als onderdeel van een teamdag of evenement. Groepsgrootte is onbeperkt.