Downloads

9 inspirerende posters

 
 
  

Wil je jezelf of je collega's dagelijks prikkelen om tot nieuwe oplossingen te komen? Hang dan deze posters met diverse quotes op! Je kunt een pdf-bestand opvragen via info [at] rodyvonk.nl (subject: Posters%20met%20quotes, body: Graag%20zou%20ik%20de%20pdf%20met%20de%209%20posters%20met%20inspirerende%20quotes%20ontvangen.) .

 

  
  
   

9 tools voor gebruik in het Design Thinking proces

  
Onderstaande tools helpen je om stap voor stap het design thinking proces to doorlopen. Wil je een uitgebreidere uitleg? Overweeg dan om mijn boek 'Innoveren: Eerst geloven, dan zien!' aan te schaffen. Daarin worden alle tools besproken en vind je daarnaast inpsirerende interviews over innovatie en creativiteit met o.a. BNR Nieuwsradio hoofdredacteur Sjors Frölich en ex-tophockeyster Sylvia Karres.  
   

Stakeholder Map (A0)

  
  
   

De stakeholder map is een hulpmiddel om het landschap van stakeholders rond een specifiek onderwerp dat centraal staat in je innovatieproces in kaart te brengen. Dit is een waardevolle oefening, want het voorkomt dat je belangrijke stakeholders over het hoofd ziet en kansrijke innovatiemogelijkheden mist.

Download  Stakeholder Map >

  
   

Persona Template (A3)

 
  
  
   

Persona's zijn fictieve personen die de verschillende behoeften, doelen en wensen van potentiële klanten of gebruikers vertegenwoordigen. Ze helpen je om klanten of gebruikers beter te begrijpen, waardoor je ideeën en oplossingen kunt bedenken die mensen echt willen. Beschrijf aan de hand van dit template de kenmerken van jouw persona.

Download  Persona Template >

  
   

Customer Journey Map (A0)

 
  
  

 

  

Een customer journey map geeft je inzicht in - soms kleine - momenten in de klantreis waar je met een betere oplossing veel impact kunnen maken. Een duidelijk inzicht in deze reis en de pijnpunten van de persona kunnen je zomaar een enorm concurrentievoordeel opleveren!

Download  Customer Journey Map >

  
   

Problem Interview Example Questions (A4)

 
  
  
   

Om te ontdekken of je probleemstelling klopt, kun je in deze fase van je innovatieproces probleeminterviews houden. Deze interviews zijn bedoeld om vast te stellen of de aannames die je hebt gedaan kloppen.

Download Problem Interview Example Questions >

  
   

Problem Interview Preparation Guide (A4)

 
  
   

Gebruik deze tool om probleeminterviews voor te bereiden. Beschrijf in de tool o.a. wat je gaat testen, waar je de te interviewen personen kunt vinden en wat je meest risicovolle aanname is die je wilt testen.

Download Problem Interview Preparation Guide >

  
   

Ja maar-bingo (A5)

 
  
  
   

Word je ook gek van die collega's die tijdens brainstorms steeds weer gaan zitten ja-maren? Vervelend, want nieuwe ideeën stranden zo al aan de vergadertafel. Leg de Ja maar-bingo eens op tafel en wijs ze subtiel op hun gedrag. Je zult zien dat de idea killers minder snel over tafel vliegen. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën!

Download Ja maar-bingo >

  
   

Idea Selection Tool (A1)

 
  
  
   

Deze tool helpt je om de ideeën onderling te beoordelen. Dit doe je dit door per idee te bepalen hoeveel waarde (horizontale as) het oplevert voor je klant of gebruiker ten opzichte van hoe uniek (verticale as) het is.

Download Idea Selection Tool >

  
   

Customer Experience Scenario (A0)

 
  
  
   

Gebruik deze tool om de klantreis rondom jouw oplossing in beeld te brengen. Door te visualiseren dwingt je jezelf om je oplossing nog beter te doordenken. Ook helpt het om te ontdekken of je met je team op één lijn zit.

Download Customer Experience Scenario >

  
   

Solution Validation Example Questions (A4)

 
  
  
   

Maak een interviewscript en houd je daaraan. Je kunt de formulering van te stellen vragen aanpassen, maar het is van cruciaal belang om interviews achteraf te kunnen vergelijken. Gebruik voor het maken van een script deze tool.

Download Solution Validation Example Questions >

  
   

Overige downloads

  
   

IBM rapport 'The Total Economic Impact™ Of IBM’s Design Thinking Practice' >

 
World Economic Forum Future of Jobs > 
  
  

 

Trainingen innoveren, creatief denken en design thinking

Complex problem solving, kritisch denken en creativiteit zijn vaardigheden die steeds meer van werknemers gevraagd worden. In trainingen ontwikkel je deze en andere vaardigheden met behulp van tools en technieken uit design thinking; een manier van denken en vooral doen die je leert sneller en effectiever te innoveren.

Mindset

Wie aan de slag wil met innovatie en verandering zal hiervoor de juiste mindset moeten hebben of ontwikkelen. Want durf jij te experimenteren? Fouten te maken? Echt nieuwe wegen te ontdekken? Dit zijn voorwaarden voor succes!

Tools & skills

Je wíl misschien wel innoveren, maar hoe begin je? Beschik je over de juiste vaardigheden? En heb je de tools die je op weg helpen, zoals een helder proces? Met het juiste gereedschap navigeer je makkelijker naar nieuwe werelden.

Omgeving

Met alleen de juiste mindset, tools en vaardigheden ben je er nog niet. Want wat als je (werk)omgeving niet meewerkt? Als je geen fouten mag maken? Innoveren vraagt om de juiste cultuur, goed leiderschap, tijd en ruimte.