Serious Creativity

Serious creativity? Creativiteit is toch even leuk doen, gekke ideeën bedenken? Om daarna weer over te gaan tot de orde van de dag? Mooi niet! Als bedrijven en werknemers creativiteit serieus gaan ontwikkelen en inzetten, valt er nog heel veel winst te behalen. Ontdek in deze presentatie hoe je door het serieus inzetten van creativiteit tot echt nieuwe oplossingen komt.

Veel mensen associëren creativiteit met ‘fun’ en met artistieke activiteiten zoals kunst, dans etc. Echter, de basis van échte innovatie is creativiteit. Door het als serieus instrument in te zetten om tot echt nieuwe oplossingen te komen bied je jezelf en je bedrijf een voorsprong. Om in een snel veranderende wereld mee te kunnen blijven doen zul je nieuwe wegen moeten inslaan. Durven te experimenteren en te ontdekken. Buiten gebaande paden komen om vanuit een geheel nieuw perspectief naar je eigen bedrijf of branche te kijken.

Tools en technieken die ingezet worden om creatief te denken helpen je dat nieuwe perspectief te vinden. En je ontkomt er uiteindelijk niet aan dit te doen; problemen kunnen nou eenmaal niet worden opgelost met dezelfde manier van denken die we gebruikten toen we die problemen creëerden...

Maar hoe zet je creativiteit serieus in? Hoe kom je los van traditionele manieren van doen en denken? Waarom schieten we bij het bedenken van nieuwe oplossingen zo snel in de 'ja maar'-modus? Laat je tijdens deze interactieve presentatie verrassen en ontdek hoe snel je zelf in hele korte tijd tot nieuwe oplossingen komt!

Deze presentatie helpt je:

  • De kracht van creativiteit te ontdekken
  • Om te ontdekken waarom je creativiteit als serieus instrument zou moeten inzetten
  • Te ervaren hoe snel je tot nieuwe oplossingen kunt komen

Met deze training voorkom je:

  • Dat je te snel in de 'ja maar'-modus schiet
  • Dat nieuwe ideeën geen kans krijgen om uit te groeien tot briljante oplossingen
  • Dat creativiteit gezien wordt als een 'leuk tussendoortje' in plaats van als serieuze kans om te innoveren

Meer over deze presentatie

Deze presentatie neemt je in korte tijd mee in hoe je de kracht van creativiteit kunt gebruiken om sneller en effectiever tot nieuwe oplossingen te komen. Ervaar hoe creativiteit werkt en hoe en waarom je het als serieus instrument kunt inzetten – en wat dat oplevert! 'Serious Creativity' is een effectief intermezzo voor je evenement, bedrijfs- of teamdag.